zaterdag 23 juni 2012

week 2


Op zondag brengen we een bezoek aan Burgos. Een stad waar we altijd langs rijden en nu de tijd voor hebben. Het is een mooi centrum, helaas zijn de shopjes dicht. Wel weer een fraaie oude kathedraal, van het uit gebreide klokkenspel moet Mila huilen, we lopen lekker door.  

S’avonds ziet Jacco de wedstrijd waar we het verder niet over zullen hebben. Buurman heeft al zijn oranje versierselen achter gelaten.
Dinsdag reizen we door naar het zuiden. Hessel voelt zich duidelijk een stuk beter en heeft weer energie. De route richting Salamanca is prachtig; glooiende graanvelden en aarde die zo nu en dan donker rood is.

We stoppen in Ciudad Rodriques. Een charme camping van de anwb. Ahum, het terrein is niet meer dan een rondje om een vunzig sanitair gebouw met wat oude Spanjaarden er om heen. Misschien is dat de charme?
Er stoppen ook 2 fietsers het zijn Schotten op een lange fietstocht en komen een hamer lenen voor hun haringen.
Langs de camping loopt een soort wandel pad, wederom valt ons op dat vele Spanjaarden wandelen, het ziet er gezellig uit, jong en oud.

De volgende dag passeren we de grens met Portugal. Sommige tolwegen hebben elektronische tax en daar moet je een kastje voor in je auto hebben. Vreemd genoeg klopt de anwb-info die we hebben niet en kun je er geen een om de 40 km kopen eigenlijk lijkt niemand bij de pompen te weten hoe het werkt en ons Portugees is ook niet toereikend. We wagen het maar op, gelukkig kunnen we zonder problemen de weg af’
We komen aan op http://www.pomarinho.com/nl/ in de provincie Alentejo. De schaduw plek die we krijgen is prachtig en het uitzicht is ver. Daar houden we van, we moeten wel onder de wielen graven om de caravan enigszins recht te krijgen anders glijden de pannen van het gas, het is hier nogal schuin.

Hier horen we dat die snelweg taxkastjes een zooitje is en dat je in het postkantoor moet gaan betalen. 

Het eerste wat we doen is naar de supermarkt, de vooraden zijn echt op aan het raken. Nu ga je daar wel creatief van koken, maar een beetje verse input is wel zo lekker.

Voetbal kijken kan hier om de hoek, na een gezellige wedstrijd met Portugal werd er een emotioneel feestje gevierd, om oo.oo vroeg Jacco of het iets zachter kon want we werden uit ons slaap gehouden door een monotome fado over Portugal, vreselijk! Er werd goed op gereageerd, maar toen we net lagen hoorden we opeens: help, help me dan… Jacco met schijnwerper in onderbroek naar buiten; harige Henk was in het pikkedonker over een steen gestruikeld en de borrel zal hem voor erger behoed hebben maa hij kwam niet meer omhoog. Samen met Portugezen hem weer op de been gezet en zo kwam Henk toch goed bij zijn caravan thuis.

In het postkantoor konden ze nix met ons nummerbord, ik werd onvriendelijk weggestuurd en weet het nu niet meer. We riskeren een bekeuring maar als het systeem ons 3 leuterig nummerbord al niet accepteert hoe moeten ze ons dan ooit een boete kunnen sturen in NL?
We horen van andere NL dat ze het negeren, wij doen mee.


De campingbazin attendeerde ons op een nabij gelegen stuwmeer, we zijn er gaan kijken en besluiten er de volgende dag een hele dag heen te gaan en het sub board te gaan uit proberen.
Dat was vandaag, toen we aan kwamen werden we verrast door wel 30 rond cirkelende vale gieren. Die zijn zo enorm en indrukwekkend, laat staan zo’n enorme kudde.
Foto’s nemen blijft lastig maar er staan er een aantal goed op.
Er was verder niemand op het hele stuwmeer en zo konden we uitgebreid ons gang gaan.
Het board voldoet aan de verwachtingen en Rosa is een echte waterhond. Ze kwam me 2x een heel stuk achter na zwemmen waarna ze
ook op het board ging.
 Hetverlaten meer is prachtig maar ook altijd een beetje griezelig. Het is immers ondergelopen land en je ziet dikke stenen onder water en Jacco zag heel veel waterslangen, dunne dikke vette lange….Ja, de echte.Kent iemand deze tor? Is ze gevaarlijk? Ze zijn wel 5 cm lang en zijn prachtig, maar ook erg griezelig…


We hebben hier een hele goede internet verbinding en zo kunnen we het weer volgen.  Zoals ons al 3 keer in deze provicie is overkomen gaat nu weer gebeuren, het wordt 40C. Dat is echt heel erg heet en daar hebben we weinig zin in. We zijn nu plannen aan het maken om naar de kust te gaan, maar we weten nog niet welke kant op.
Gaan we naar het zuiden of naar het noorden.
Aan de ene kant heb je Martinhal en Lagos, en aan de nadere kant Claudia& Waldemar en de Klomp. Dit zal velen onder jullie maar weinig zeggen, maar wij weten genoeg of teveel en het is bepalend voor het verdere verloop van onze reis.

Clifhanger; waar gaan we heen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo te zien zijn jullie weer volop aan het genieten! Mooie omgeving en heerlijk weer, jaaa hopelijk krijgen we hier ook een zonnetje. Alleen de slangen en torren , dat hoeft van mij niet zo ..hahaha
Nog een hele fijne vakantie met z'n allen en ik lees met plezier jullie blog!
groetjes marlou