donderdag 11 augustus 2011

weken thuis; keuken en Mila's rug en huishoudelijke mededelingen

De weken thuis vliegen voorbij. Het is jammer van het weer want we hadden het zo gepland dat we de weken thuis lekker zouden genieten van de NL zon. Door het slechte weer hebben we wel de tijd om dingen af te ronden, want luieren in de zon is er niet bij....
         Jacco is hier op enorme hoogte vergane gevel stenen aan het vervangen.

We hebben 24 augustus als vertrek datum gepland. We gaan weer naar het zuiden, waarschijnlijk wordt het Frankrijk en Italië, want in het zuiden van die landen is het nu goed weer. Dat is wat we zoeken; mooi weer en olijfbomen om onder te liggen. We hebben er veel zin! De caravan staat naast het huis en nu buurtgenoten, vrienden en familie weer thuis komen gaat het bij ons ernstig jeuken om weer weg te gaan. De eerste spullen zijn ingekocht en ingepakt, de basis zijn brinta en luiers.


Statie portret tijdens etentje.
Vanaf die datum zal ik weer regelmatig het blog bijhouden om jullie op de hoogte te stellen van onze avonturen. De afgelopen weken zijn we nog vaak bezocht en het zou fijn zijn als jullie even de moeite nemen om een berichtje achter te laten zodat we een beetje feedback krijgen. Dit kan onder aan het blog. Alvast mijn dank daarvoor. Ik kan van mensen die op het blog zelf reageren geen mail adres zien, ik kan dus niet altijd persoonlijk terug reageren, wat wel mijn streven is.
Je kunt ons altijd persoonlijk mailen via ruiten4@quicknet.nl
Links zit een link naar "klongklong"


We blijven korter weg als gepland, het zullen zo'n 8 weken worden, in vele ogen is dat lang zat, maar daar denken wij nu eenmaal ruim over.
De reden is dat Mila een oproep heeft van het Vumc om een scoliose operatie te ondergaan. Hessel heeft deze operatie ook gehad, er is een lang stuk staal tegen zijn ruggengraat aan gelegd en vast geschroefd op de wervels. Een zware operatie, maar wel een hele belangrijke. Mila is slap en haar rug wordt heel erg krom en daardoor kunnen haar longen en ingewanden in de knel komen. Deze operatie voorkomt dat er problemen ontstaan.
Omdat we het met Hessel hebben mee gemaakt weten we wat haar te wachten staat en dat is niet gering. Soms kun je dingen beter niet weten.
Mila beseft er zelf niks van maar we zullen niet van haar zijde wijken. Voor Hessel gaan we een oppas zoeken.
Tja, we hadden natuurlijk wel een betere  besteding van het vrije jaar kunnen bedenken, maar de andere kant is dat we ons qua werk ons nu niet in bochten hoeven te wringen maar gewoon de tijd hebben voor Mila, de operatie en haar herstel.


Dit is Hessel zijn rug na de operatie, het blijft een heftig beeld. Het staal functioneert als een soort kapstok voor hem waardoor hij comfortabel in zijn lichaam zit. De stalen punten doen anders vermoeden. Maar het is een goede zet geweest.Tot slot;
Met trots presenteer ik onze nieuwe keuken. Tussen bedenken waar en de uiteindelijke uitvoering heeft jaren gezeten. Maar we hebben het helemaal zelf bedacht en Jacco heeft het allemaal uitgevoerd. Het is fijn om zo'n handige man te hebben!
De keuken spullen lagen al een tijd door het huis verspreid, zo sliepen we 2 jaar met een oven naast het bed. Maar het is zo goed gekomen allemaal. Het draait en draait heel erg goed.
Het is wel steeds zoeken waar wat ligt, maar het gaat al beter!

Het beeld van de keuken is uiteindelijk een soort lappendeken van houtsoorten geworden. We zijn zelf blij verrast met het kleurrijke en natuurlijke resultaat. voor ons de ideale keuken met een super gasplaat en geweldige oven.
De oude situatie....              oh???

Hier is het eindresultaat, mee eten kan bij inschrijving als ik alles kan vinden tenminste...Maar koken lukt goed!

 Het kastje stond op zolder toen we dit huis kochten. Het staat nu terug in de voormalige bakkerij winkelruimte en deed vroeger dienst als gebakskast. Nu staat ons eclectisch(?!) aardewerk er in.

4 opmerkingen:

Marlou zei

Wat leuk om jullie blog te lezen! Jullie hebben een heerlijke vakantie gehad en nu op weg naar de volgende. Doen jullie goed om de zon op te zoeken! Vandaag mijn eerste werkdag maar heb jammer genoeg niet op het strand kunnen liggen, volgend jaar gaan wij ook de zon opzoeken :)
Enne wat ziet jullie keuken er prachtig uit!!
Geniet lekker van jullie vakantie met de kinderen,

groetjes van Marlou

Ed en Manta Bijpost zei

Hallo luitjes,
Leuk, dat jullie weer in de lucht zijn met jullie blog.
Ik lees dat jullie misschien richting Italië vertrekken? Manta en ik zijn daar afgelopen dagen geweest op vakantie. Via Venetië-Bologna-Pisa-Siena-Lucca-Florence naar Rome.'t Was er wel erg warm (tot 41c).
Wat een mooie keuken hebben jullie gekregen...prachtig ook met die ossebloed-rode wand.
De scoleose-operatie is Manta en mij helaas bekend. Onze zoon heeft hem ook moeten ondergaan als 4-jarige kleuter. Alleen zijn bij hem er 7 wervels gefixeert en vastgezet met "botspecie" i.p.v. metalen pennen.
Hopelijk gaat die periode snel voorbij.
Heel veel plezier in het mooie zuiden en we lezen jullie belevenissen graag.

groetjes,
Manta en Ed

Daphne zei

Hallo leukste familie van Nederland.
Ik ben benieuwd waar jullie nu zitten, hopelijk beter weer dan hier.We hebben in Den Helder afgelopen zaterdag een windhoos gehad waarbij een voetballertje van 13 een meter de lucht in is geblazen.Ik las het in de krant maar niets van gemerkt!
Op de Troubadour is het sttttttttil, nog 1 weekje vakantieopvang. Het is wel wat rommelig want de keuken wordt verbouwd en de lady's zitten nu tijdelijk bij de Tamboers in, ook wel weer gezellige reuring.
Nou ik had beloofd te stalken maar zal het niet te gek maken. Ik hoop dat dit bericht blijft staan, had net al een verhaal getypt maar die was verdwenen...
Een kus aan de bambino's, groetjes Daf

Anoniem zei

Hoi ruiten 4