vrijdag 15 april 2011

De eerste week

Om 9.30 is de caravan aangekoppeld en kunnen we eindelijk vertrekken.
Buurman Piet wenst ons een fijne vakantie en ik hem een fijne dienst....
Voor Parijs besluiten we te stoppen. We belanden op een mooie camping in de buurt van Arras. Het is er warm(26c) en de velden zijn geel van het koolzaad.
Omdat we zo mooi staan besluiten we langer te blijven. Waarom haasten als je zoveel tijd hebt?

Tijdens onze eerste wandeling zagen we nogal wat wild. Zo liepen er 3 parelhoenen, een enorme vos en wel 5 hertachtigen. Een beetje overdreven zoveel opeens.

We bezoeken een monument uit de wo1, zo zetten we ook nog even voet op Canadese bodem omringd door granaat kraters. Je mag er niet op lopen omdat er nog explosieven liggen, we vroegen ons af wie dit durft te maaien en later zagen we de schapen, met lammetjes.  


De volgende dag rijden we door om te stoppen op camping Bellevue in de Loire. Een oude bekende van ons, we komen daar altijd een beetje thuis, Vraag me niet waarom maar dat is nu eenmaal zo. Ook hier staan we 2 nachten.
We bezoeken Chambord een nogal overdreven kasteel, heeeel veel torentjes. Het weer is heerlijk!


Donderdag rijden we richting Bordeaux, de stemming zit er goed in. Hessel en Mila hebben veel lol en genieten enorm. Ze zijn snel gewend aan het leven van een reiziger. Maar opeens worden we allemaal stiller, vlak voor de rondweg van Bordeaux gaat er een onbekend en onbemind dashbord lampje knipperen.
Het geeft een motorstoring aan. Hoewel we nog niet bij Madame in Les Landes waren aangekomen zo'n 100km onder Bordeaux, besluiten we de eerste camping te pakken, deze ligt in een buitenwijk van Bordeaux.
Jacco bellen met ford assistence en die stuurde ons naar een garage. Vandaag zijn we daar zoet mee geweest. De kinderen ingeladen en met zijn allen er op af. Het lijkt ons niet verstandig om door bergen te gaan rijden met een dreigende motor storing. We konden dus nog wel door rijden en het lampje was weer gedoofd. Hoe erg kan het dan zijn? Ondertussen had de anwb haar diensten aangeboden, we mochten ze in geval van taalproblemen bellen. Maar we hadden ze niet nodig want mijn mavo Frans blijkt iedere keer net genoeg om iets uit te kunnen leggen. Daarbij veel charme en gezond verstand.
In de garage ging werd een computer aangesloten . De computer says no......Het blijkt een lekke klep, een klap geld lichter en een heen en weertje is het weer gemaakt. Jacco had de kinderen et moi a la caravan gebracht. Mocht hij er weer heen en wachten, maar we boften dat het dezelfde dag nog gemaakt kon worden. H&M waren de hele dag in een geweldige stemming, alsof we een super uitje hadden, soms snap je het niet maar ze gaven wel balans!
Vanavond een empty de fridge gegeten; stokbrood met zalm en mierikswortelsaus gevolgd door fazantfilet met gebakken aatjes en een hakje erbij. Super!
Morgen gaan we verder rijden, ben benieuwd of het lampje gedoofd is en blijft.
Jacco wil nog toevoegen dat we in de file stonden en dat hij 2 keer met de monteur in den Helder heeft overlegd, nee het was niet leuk vandaag!ZK

De navigatie staat op Spanje, 25 graden here we come!
9 opmerkingen:

Jaike zei

Hoi Marijke. Ha ik geloof dat ik ook wel eens jullie koelkast wil leeg eten. Klinkt lekker.
Veel plezier daar op weg naar Spanje!

Folkje zei

Hallo Jacco, Marijke, Hessel en Mila,

Wat leuk dat jullie mij de link gestuurd hebben zodat ik jullie belevenissen kan volgen. Ik wist wel dat jullie reisplannen hadden maar niet dat jullie al weg zijn. Veel plezier, geniet er maar goed van!

Groetjes Folkje

hendrinadijkhuizen zei

Plaatsvervangend jaloers....
Maar gun het jullie zo!

Heel veel plezier, voor jullie 4tjes.

Knuffel van ons 3tjes!

Jan,Hendrina en Nino

zwemmen met dolfijnen zei

Hallo Jacco,Marijke,Hessel en Mila,

Wat ontzettend leuk dat we jullie kunnen volgen!Dat gaan we ook zeker doen.Heel veel plezier en geniet met elkaar van deze reis.
Groetjes Hans en Ineke

peter zei

veel plezier en geniet er van,

Peter, Bettina en Suus *

elly zei

Hoi reizigers, wat een avontuur en wat een lengte zo'n bus met caravan.
Wel erg leuk hoor en wij volgen het reisverslag.
Na al die dolfijnen wat ook heel leuk was om te lezen wordt dit weer een heel ander verhaal.
Buenos dias of au revoir.
Geert en Elly

elly zei

Hoi,leuk wat van jullie te horen.
Wat een lang eind zo'n bus met caravan en wat een avontuur.
Wij zijn al weer benieuwd naar het volgende deel van het reisverslag.
Groetjes Geert en Elly

elly zei

Hoi,ik dacht dat ik iets verkeerd had gedaan en mijn verhaal was verdwenen. Niet dus ! Elly

Frank en Shirley zei

Lieve Ruiten's, Leuk om te zien en te lezen over jullie belevenissen. prachtig medium, mooie foto's.

Geniet nog lekker en wij volgen jullie op de voet (Niet letterlijk, natuurlijk) Met ons alles goed, lekker genieten van de helderse zon en zee. Dikke kus van Frank en Shirley